ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ

Η επίδραση του design στο σύγχρονο επαγγελματικό έπιπλο

επαγγελματικά έπιπλα

Αν και το design είναι μια σχετικά πρόσφατη υπόθεση (φαίνεται να ξεκινά σαν τάση στα μέσα του 19ου αιώνα στην Δυτική Ευρώπη), έχει παρ όλα αυτά φέρει επαναστατικές αλλαγές στην σύγχρονη ζωή.
Η συμβατικότητα έσπασε σε όλους τους τομείς σχεδόν, στην επιστήμη, στην λογοτεχνία, στην πολιτική, στην κοινωνία και φυσικά και στο design επαγγελματικό έπιπλο.
Με αρκετές επιρροές από το αρχαίο design της Ιαπωνίας, το σύγχρονο design προσφέρει αντικείμενα χρήσης που αδιαφορούν εντελώς για το παραδοσιακό και προσφέρονται σε απλές και κατανοητές γραμμές.

Η προσφορά από την βιομηχανική επανάσταση νέων υλικών στην σύγχρονη πραγματικότητα, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην δημιουργία νέων επαναστατικών και αξιοπρόσεκτων επαγγελματικών επίπλων.

Με το πέρασμα των χρόνων τα κλασσικά κομμάτια του design έγιναν μια βάση σχεδιασμού για κάθε σύγχρονο σχεδιαστή.
Η επίδραση του πρώιμου μοντερνισμού είναι εμφανής σήμερα σε διάφορα δημόσια κτίρια όπως αεροδρόμια, σχολεία μουσεία, γραφεία αλλά και κατοικίες.
Αυτή η επίδραση και η συνεπακόλουθες εφαρμογές κράτησαν το κίνημα του σύγχρονου design ζωντανό και δυνατό μέχρι σήμερα.
Για πολλούς ανθρώπους η ζωή μέσα στο design είναι πια μια αναγκαιότητα. Μέσω του design επιβεβαιώνεται στην πράξη η αγάπη τους για τις απλές και καθαρές γραμμές και την αίσθηση της ευρυχωρίας και άνεσης που τείνει να προσφέρει ο σύγχρονος σχεδιασμός και τείνει να προτιμά ο σύγχρονος άνθρωπος.

Tο σύγχρονο επαγγελματικό έπιπλο σχεδιάζονται σε αδρές συγκεκριμένες γραμμές με μια ακαθόριστης προέλευσης αισθητική και κατασκευάζονται με πρωτογενή κυρίως υλικά.
Πλήθος designers σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν αυτή την στιγμή να συνδυάσουν την λειτουργικότητα με την απλότητα και την ομορφιά, χρησιμοποιώντας εντελώς μοντέρνα σημερινά υλικά.

Αλλά η πρόθεση του σύγχρονου design παραμένει η ίδια με την παλιά. Δεν είναι άλλη από το σπάσιμο κάθε συμβατικότητας και η προσφορά λειτουργικών έργων τέχνης που θα είναι άξια θαυμασμού προσφέροντας ταυτόχρονα έργο με αξιοπιστία, παραμένοντας όμορφα σήμερα και για πάντα.
Το αν οι σημερινές προτάσεις είναι τελικά καλό design θα αποδειχθεί μόνο από τον χρόνο.

 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ E-SHOP